Начало Политика за защита на лични данни

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ



1.    Тази политика за поверителност се отнася за уеб сайта и електронния магазин на ДОМКО ООД www.domko.com , www.e-domko.bg Политиката покрива обработката на лични данни съобразно изискванията на РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/679 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни (Регламента).
2.    За целите на Регламента за защита на личните данни, ние сме :

Информация относно Администратора на лични данни
1.    Наименование "Домко" ООД
2.    ЕИК/БУЛСТАТ: 130181148
3.    Седалище и адрес на управление: гр. София, 1836, кв. Левски Г, ул. Поп Грую №106
4.    Данни за кореспонденция: гр. София, 1700, кв. Витоша, ул. Околовръстен път №145
5.    E-mail: dpo@erpi.be
6.    Телефон: 02 879 1200, 02 879 1300
Информация относно длъжностното лице по защита на личните данни
1.    Наименование: г-н Иван Савов
2.    Данни за кореспонденция: гр. София, 1700 , кв. Витоша, ул. Околовръстен път №145
3.    Телефон: 024373951
4.    Email: dpo@erpi.be
Информация относно компетентния надзорен орган
1.    Наименование: Комисия за защита на личните данни
2.    Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
3.    Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
4.    Телефон:02 915 3 518
5.    Email: kzld@government.bg , kzld@cpdp.bg
6.    Уеб сайт: www.cpdp.bg

3.    Като използвате този уеб сайт, Вие се съгласявате с тази Политика.

Информация, която събираме


4.    Ние събираме лични данни, единствено ако са предоставени директно от Вас – Вашия имейл адрес, име, домашен или служебен адрес и телефонен номер, които подавате с изрично съгласие, за да можете да ползвате услугите на уеб сайта, да получавате от нас информация за нови услуги и промоции и нашия бюлетин, или желаете да извършите покупка.
5.    Ние използваме аналитични и статистически инструменти, с които наблюдаваме детайли на вашите посещения на нашия уеб сайт и ресурсите, които достъпвате, което включва, но не е ограничено от, трафик данни, локация, уеб логове, и други данни от комуникацията (които не ви идентифицират персонално)
6.    Информацията за плащане (данни на кредитни карти), която се подава, когато правите покупки от нашия уеб сайт/електронен магазин, не се получава от нас и не се съхранява при нас. Информацията се обработва съгласно стриктни протоколи за сигурност на плащанията – PCI-DSS на Visa и Mastercard. Ние нямаме достъп до тази информация. Ние споделяме вашите лични данни с обработващите плащанията, но само за целта на завършване на съответната трансакция. Обработващите нямат право да използват вашите лични данни за други цели, освен за изпълнение на съответното плащане, и имат изрично изискване за запазване на конфиденциалност на вашите лични данни и данни за плащания.

Използване на вашата информация


7.    Ние обработваме и съхраняваме личните ви данни, които сте ни предоставили, в съответствие с изискванията на Регламента.
8.    Информацията, която събираме и съхраняваме, се използва единствено за предоставяне на услуги към вас, и за изпълнение на договорните ни задължения с вас. В допълнение, ние може да използваме информацията за следните цели:
a.    Да ви уведомяване за промени на уеб сайта, като подобрения, промени в услугите и продуктите;
b.    Ако сте съществуващ клиент, може да се свържем с вас с информация относно продукти и услуги, подобни на тези, които сме ви предлагали досега;
c.    Когато имаме вашето съгласие, да предоставяме информация на избрани трети страни да се свързват с вас и да предлагат продукти и услуги, които смятаме, че може да представляват интерес за вас;
d.    Да ви изпращаме нашите е-бюлетини периодично.

Предоставяне на вашата информация


9.    Ние може да предоставяме вашата информация на регулаторните органи, като се съобразяваме със закона и да допринесем в защитата против измами и да намалим кредитния риск;
10.    Когато сте дали вашето съгласие, ние може да предоставяме вашите данни на избрани трети страни да се свързват с вас и да предлагат продукти и услуги, които смятаме, че може да представляват интерес за вас;
11.    Ако не желаете вашите данни да се използват от нас или от трети страни, вие ще имате възможност да оттеглите съгласието си чрез формата за информирано съгласие или като се свържете с нас директно на посочения адрес, телефон, имейл.
12.    Ние ви информиране, че ние не предоставяме идентифициращи лични данни на рекламодатели, но е възможно периодично да предоставяме такива данни под формата на агрегирани и анонимизирани статистически данни относно посещенията във уеб сайта.

Контрол на използването на вашите данни


13.    Ако сте дали съгласие за използване на личните ви данни за конкретни цели, може да оттеглите съгласието си или да го коригирате по всяко време. Ако не желаете да използваме вашите данни или искате да коригирате съгласието, което сте ни предоставили, може да се свържете с нас на посочените контакти.

Къде съхраняваме и трансферираме данните ви


14.    Като част от услугите към вас, информацията, която предоставяте може да се трансферира и/или съхранява в страни извън Европейската Икономическа Зона (EEA) тъй като използваме дистанционни уеб сървъри за обслужване на уеб сайта и някои аспекти на нашите услуги, които може да са базирани извън ЕЕА, или да използваме сървъри извън ЕЕА – основно данни, съхранявани в „облак“. Данните може също да се обработват от служители извън ЕЕА.
15.    Трансфер на вашите лични данни може да се случи, ако някои от нашите сървъри са в страни извън ЕЕА или някои от нашите контрагенти са извън ЕЕА. Ако трансферираме или съхраняваме вашите лични данни извън ЕЕА, ние ще предприемем съответните действия, да гарантираме ефективната им защита, както е описано в Политиката за поверителност и в съответствие с Регламента. Ако използвате нашите услуги, докато сте извън ЕЕА, вашите лични данни може да се трансферират извън ЕЕА, с цел предоставяне на услугата.
16.    Ние не събираме, не обработваме и не разкриваме чувствителни лични данни, като раса, религия, или политическа принадлежност, без вашето изрично съгласие.
17.    Ние може да разкрием вашите лични данни извън нашата група:
a.    В случай, че продадем или закупим бизнес или активи, при което може да се наложи да разкрием личните ви данни към продавача/купувача;
b.    Ако бизнесът ни е закупен от трета страна, при което личните данни за всичките ни клиенти ще бъдат част от активите, които трансферираме към купувача. Тези трансфери ще бъдат съобразени с условията на конфиденциалност и защита на личните ви данни и условията на поверителност ще бъдат запазени и валидни.
18.    Във всички други случаи ние ще обработваме, разкриваме или споделяме вашите лични данни, единствено ако е изискуемо по закон или когато се изисква с цел да се съобразим и да спазим законови и правни изисквания.
19.    Вие имате право да се откажете от обработка на личните ви данни с цел маркетинг по всяко време, като се свържете с нас на посочените контакти.

Сигурност


20.    Предаването на информация по интернет или имейл не е сигурно. Въпреки, че предприемаме най-доброто, за да защитим вашите лични данни, ние не може да гарантираме сигурността на данните, докато се предават от вас към нашия сайт; всякаква такава трансмисия е ваш риск. След като получим вашата информация, ние ще използваме стриктни процедури и протоколи за нейната защита.
21.    Когато сме ви дали (или вие сте създали) парола за използване на секции от сайта ни, вие носите отговорност за запазване на конфиденциалността на паролата си. Вие трябва да изберете нивото на сложност на паролата.

Линкове към трети страни


22.    Вие може да намерите линкове към сайтове на трети страни. Тези уеб сайтове имат своите собствени политики за поверителност, с които трябва да се запознаете. Ние не носим отговорност за техните политики, тъй като нямаме контрол върху тях.

Използване на „бисквитки“


23.    Нашият уеб сайт използва „бисквитки“. Ние използваме бисквитките да събираме информация при използване на нашите услуги и да предоставим статистическа информация за посещенията в нашия сайт. Тази информация не ви идентифицира персонално – тя е статистическа информация относно посетителите и тяхното ползване на сайта. Ние също може да събираме информация относно вашето ползване на интернет чрез бисквитка файл. Където се ползват, тези бисквитки се свалят автоматично на вашия компютър. Съхраняват се на твърдия диск на компютъра ви. Помагат ни да подобрим нашия сайт и услугите, които ви предоставяме. Всички компютри могат да откажат бисквитки. Това може да стане чрез активиране на настройките, което ви дава възможност да откажете бисквитките. Моля отбележете, че ако изберете отказ, може да не получите достъп до някои секции на уеб сайта ни. Където работим с рекламодатели, те също може да ползват бисквитки, върху които ние нямаме контрол. Такива бисквитки се свалят автоматично, когато кликнете на рекламите на сайта.

Вашите права


24.    Регламента за защита на личните данни ви дава право на достъп до личните ви данни, които има при нас. Моля, свържете се с нас за указания за попълване на Искане за достъп до данни. Услугата е безплатна и ние ще я изпълним в 30 дневен срок.
25.    Вие имате право на корекция на съгласията, лимитиране на обхвата на съгласията, прекратяване на обработването, заличаване на личните данни (в рамките на законоустановеното). За упражняване на правата си, моля да се свържете с нас.

Промени в Политиката


26.    Ние може периодично да актуализираме политиката, поради което ви окуражаваме периодично да я преглеждате, за да установявате как защитаваме вашите лични данни.

При всякакви въпроси, коментари или искания относно Политиката за поверителност, може да се свържете с нас на адрес: София 1700, кв. Витоша, ул. „Околовръстен път“ №145; тел: 02/879 12 15, 02/879 12 16; е-mail: domko@domko.com